10 d’abril de 2011

UN FILL LUNYÀ (PARES DE NENS AMB AUTISME)EL DIMARTS 5 D'ABRIL, EL PROGRAMA L'ENDEMÀ DE TV3 VA EMETRE AQUEST REPORTATGE. US EN FEM 5 CÈNTIMS:

LA PASTORA I EN MATEU JA TENIEN UN NEN DE NOU ANYS, EN SERGI, QUAN VA NÉIXER L'ÈRIC. L'ÈRIC ÉS UN NEN PRECIÓS DE CABELLS RINXOLATS, VITAL I DESPERT, PERÒ AVIAT ES VAN ADONAR QUE TENIA GREUS PROBLEMES PER CONNECTAR AMB EL MÓN I LES PERSONES DEL SEU VOLTANT. ALS TRES ANYS LI HAN DETECTAT UN TRASTORN DE L'ESPECTRE AUTISTA, ENCARA NO SE SAP DE QUINA GRAVETAT. EL DIAGNÒSTIC HA ESTAT MOLT DIFÍCIL D'ACCEPTAR PER ALS SEUS PARES, QUE DE SOBTE HAN DE REFORMULAR TOTES LES IDEES I EXPECTATIVES QUE TENIEN SOBRE EL SEU FILL PETIT.

TOT JUST ARA S'ESTAN ACOSTUMANT A LA IDEA QUE L'ÈRIC MAI NO SERÀ COM ELS ALTRES, MENTRE S'ESFORCEN A ESTIMULAR-LO AL MÀXIM I FER-LO TAN FELIÇ COM PODEN. ÉS UN MOMENT DIFÍCIL EN LA VIDA DE LA FAMÍLIA, QUE HA DE PRENDRE DECISIONS TAN IMPORTANTS COM A QUINA MENA D'ESCOLA PORTARAN EL NEN.

MENTRE SEGUIM AQUEST ANY DE LA VIDA DEL MATEU I LA PASTORA, CONEIXEM ELS TESTIMONIS D'ALTRES PARES I MARES QUE JA S'HAN ENFRONTAT AL FET DE TENIR UN FILL AMB UNA DISCAPACITAT TAN GREU COM SÓN ELS TRASTORNS DE L'ESPECTRE AUTISTA.

AQUÍ HI HA UN VÍDEO RESUM ELS PROTAGONISTES DEL REPORTATGE:AQUÍ TENIU L'ENLLAÇ PER VEURE EL REPORTATGE SENCER:

http://www.tv3.cat/3alacarta/videos/3451290/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada