27 de març del 2012

MANIFEST UNITARI CONTRA LES RETALLADES A L'ESCOLA CONCERTADA.

TOT SEGUIT US ADJUNTEM EL MANIFEST UNITARI CONTRA LES RETALLADES A L'ESCOLA CONCERTADA.

S’HO VOLEN CARREGAR TOT!
29M - VAGA GENERAL
CONTRA LA REFORMA LABORAL I EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICSDES DE 2010, LES ORGANITZACIONS I ENTITATS SOCIALS ESTEM DENUNCIANT QUE LES POLÍTIQUES EUROPEES PER AFRONTAR LA CRISI NOMÉS VAN ADREÇADES A REDUIR EL DÈFICIT PÚBLIC, IMPOSEN UNA REDUCCIÓ DE LA DESPESA SOCIAL, NO ESTIMULEN LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA I APOSTEN, CLARAMENT, PER LA DESREGULACIÓ DEL MERCAT LABORAL, TAL COM S’ACABA DE CONFIRMAR AMB L’APROVACIÓ DE LA NOVA REFORMA LABORAL MITJANÇANT EL REIAL DECRET LLEI 3/2012, DE 10 DE FEBRER.

PER TOT AIXÒ:
- VOLEM CONTINUAR DENUNCIANT LA SUBMISSIÓ D’EUROPA, I DELS SEUS GOVERNS, A LES EXIGÈNCIES DELS MERCATS FINANCERS, AMB L’APLICACIÓ DE POLÍTIQUES QUE VAN CONTRA LES PERSONES I QUE ESTAN PROVOCANT LA RUPTURA DEL NOSTRE MODEL SOCIAL DE CONVIVÈNCIA.
- VOLEM CONTINUAR DENUNCIANT LES POLÍTIQUES DE RETALLADES PERQUÈ SUPOSEN LA REDUCCIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS, LES POLÍTIQUES SOCIALS, I UN ATAC A LA SEVA QUALITAT, EN UNA CAMPANYA ORQUESTRADA PELS PODERS ECONÒMICS QUE TÉ COM A OBJECTIU LA PRIVATITZACIÓ D’AQUESTS SERVEIS PÚBLICS I LA SEVA MERCANTILITZACIÓ.

DES DE 2010 LA CIUTADANIA ORGANITZADA DENUNCIEM QUE AQUESTES POLÍTIQUES REGRESSIVES, EN EL MARC DE LA CRISI, EMPITJOREN ENCARA MÉS LA SITUACIÓ PERQUÈ GENEREN MÉS INJUSTÍCIES I UNA DESIGUALTAT CREIXENT ENTRE LA CIUTADANIA, AFECTEN, ENCARA AMB MÉS DURESA, A LES PERSONES AMB MENYS RECURSOS I LES QUE ES TROBEN EN SITUACIÓ D’ATUR, I ENTRE AQUESTS ALS COL•LECTIUS MÉS VULNERABLES COM LES DONES, ELS JOVES I LA GENT GRAN. NOMÉS HAN ACONSEGUIT QUE EL CONSUM ES REDUEIXI, QUE L’ACTIVITAT ECONÒMICA CONTINUÏ CAIENT, QUE L’ATUR NO DEIXI D’AUGMENTAR... I MALGRAT ES CONTINUEN DESTINANT AJUTS A LES ENTITATS FINANCERES, EL CRÈDIT CONTINUA SENSE FLUIR A EMPRESES I FAMÍLIES.

A CATALUNYA, EL GOVERN DE LA GENERALITAT ESTÀ SENT CÒMPLICE DELS ATACS AL NOSTRE MODEL SOCIAL (RETALLADES EN SANITAT, EDUCACIÓ, POLÍTIQUES SOCIALS...) I PRETÉN TORNAR A RESPONSABILITZAR ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES PÚBLICS DE L’EQUILIBRI PRESSUPOSTARI. A AQUESTS ATACS S’HI SUMA L’ANUNCI DEL GOVERN CENTRAL D’ELIMINAR O AFEBLIR DRETS CIVILS COM EL DRET DE LES DONES A LA INTERRUPCIÓ DE L’EMBARÀS, EL MATRIMONI HOMOSEXUAL O ELS DRETS DE LES PERSONES IMMIGRADES.

I PER SI TOT AIXÒ NO ERA SUFICIENT, EL GOVERN CENTRAL IMPOSA UNA REFORMA LABORAL INÚTIL PER CREAR OCUPACIÓ, INEFICAÇ PER IMPULSAR EL CREIXEMENT ECONÒMIC I INJUSTA AMB LES PERSONES TREBALLADORES, LA MÉS AGRESSIVA DES DE L’APROVACIÓ DE L’ESTATUT DELS TREBALLADORS I DES DE LA DEMOCRÀCIA! UNA REFORMA I UNS ATACS GENERALITZATS CONTRA ELS DRETS SOCIALS QUE POSEN EN PERILL LA QUALITAT DE LA DEMOCRÀCIA A EUROPA, A ESPANYA I A CATALUNYA, NEGANT LA PARTICIPACIÓ DE LA CIUTADANIA EN LA PRESSA DE DECISIONS!

AQUESTA REFORMA, LLUNY D’ACONSEGUIR EL CREIXEMENT ECONÒMIC I LA CREACIÓ D’OCUPACIÓ, REDUIRÀ ENCARA MÉS ELS SALARIS I CONSOLIDARÀ UN MODEL PRODUCTIU BASAT EN ELS BAIXOS COSTOS I EN MESURES COM L’ACOMIADAMENT LLIURE I GRATUÏT, EL PODER ABSOLUT DE L’EMPRESARI SOBRE LES CONDICIONS DE TREBALL (JORNADA DE TREBALL, HORARI I LA SEVA DISTRIBUCIÓ), ELS SALARIS… AGREDEIX EL DRET CONSTITUCIONAL A LA NEGOCIACIÓ COL•LECTIVA, LIMITA EL PODER JUDICIAL EN MATÈRIES COM ELS EXPEDIENTS DE REGULACIÓ D’OCUPACIÓ, I LA MODIFICACIÓ SUBSTANCIAL DE LES CONDICIONS LABORALS, ELS TRASLLATS GEOGRÀFICS, LA DISTRIBUCIÓ DE LA JORNADA I, FINS I TOT, L’ESTABILITAT A L’OCUPACIÓ.

LES ALTERNATIVES EXISTEIXEN I ÉS URGENT UN CANVI EN LES POLÍTIQUES PER SORTIR DE LA CRISI D’UNA MANERA JUSTA:
- CAL UNA REFORMA A FONS DE LA POLÍTICA FISCAL, QUE FACI AFLORAR EL FRAU I AUGMENTI LA RECAPTACIÓ FENT PAGAR ALS QUI MÉS TENEN.
- CAL UNA POLÍTICA DE RENDES QUE AFAVOREIXI LA REDISTRIBUCIÓ DE LA RIQUESA I LA FACI MÉS JUSTA I EQUITATIVA.
- CAL UNA REFORMA DEL SISTEMA FINANCER PER GARANTIR EL FLUX DEL CRÈDIT A FAMÍLIES I EMPRESES, AIXÍ COM LA PROTECCIÓ DELS PETITS ESTALVIADORS.
- CAL UN VERITABLE SISTEMA DE CONTROL DELS PREUS, QUE EVITI ESPECULACIONS PER PART D’INTERMEDIARIS.
- CAL UNA POLÍTICA INDUSTRIAL QUE AFAVOREIXI EL CANVI DE MODEL PRODUCTIU I LA REACTIVACIÓ DE L’ECONOMIA.
- CAL UNA APOSTA CLARA PER LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT I EL CONTROL DE LES POLÍTIQUES INDUSTRIALS I ENERGÈTIQUES MÉS DESTRUCTIVES, MENTRE S’APOSTA DE FORMA DECIDIDA PER LES ENERGIES RENOVABLES.

PER TOT AIXÒ, PERQUÈ HI HA ALTERNATIVES, I PERQUÈ NOMÉS ACCEPTAREM QUE ES FACI FRONT A LA CRISI AMB MESURES QUE GARANTEIXIN ELS DRETS SOCIALS, DE CIUTADANIA I LA COHESIÓ SOCIAL, LES ORGANITZACIONS I ENTITATS SOCIALS DONEM SUPORT A LES MOBILITZACIONS I ACCIONS PER PRESSIONAR AL GOVERN CENTRAL I CATALÀ A QUE RECTIFIQUIN LES SEVES POLÍTIQUES, TAL COM VÀREM FER DONANT SUPORT A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL DEL 29 DE SETEMBRE DE 2010, I PER AIXÒ ENS SUMEM A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL DEL 29 DE MARÇ D’ENGUANY.

TAMBÉ FEM UNA CRIDA A TOTS ELS CIUTADANS I CIUTADANES A QUÈ LI DONIN SUPORT I PARTICIPIN DE LES ACCIONS PER REFORÇAR LA CONVOCATÒRIA, QUE EXPRESSIN EL SEU REBUIG CONTRA LA REFORMA LABORAL I LES POLÍTIQUES DE RETALLADES, QUE DENUNCIÏN AQUESTES MESURES PERQUÈ PRETENEN ACABAR AMB EL MODEL DE JUSTÍCIA I COHESIÓ SOCIAL QUE ENTRE TOTS I TOTES HEM CONSTRUÏT, I ES COMPROMETIN EN LA DEFENSA D’UNS DRETS SOCIALS I LABORALS QUE HA COSTAT MOLTS ANYS DE LLUITA ACONSEGUIR.


BARCELONA, MARÇ DE 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada