24 de gener de 2012

A LA NOSTRA ESCOLA MENGEM + FRUITA


EL PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES ES BASA EN UNA INICIATIVA DE LA UNIÓ EUROPEA LIDERADA, A CATALUNYA, PEL DEPARTAMENT D’AGRICULTURA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL, EN COL•LABORACIÓ AMB ELS DEPARTAMENTS DE SALUT I D’ENSENYAMENT.
CONSISTEIX A DISTRIBUIR GRATUÏTAMENT FRUITA FRESCA (D’ELEVADA QUALITAT, ADEQUAT PUNT DE MADURACIÓ, AROMA, SABOR I TEXTURA) ALS ESCOLARS D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA (NENS I NENES DE 3 A 12 ANYS) DELS CENTRES EDUCATIUS DE CATALUNYA PÚBLICS I CONCERTATS QUE HO SOL•LICITIN. ENGUANY SE’N FARÀ UNA DISTRIBUCIÓ DURANT TRES DIES DE CADA MES (DE GENER A JUNY DE 2012) EN FUNCIÓ DE L’ESTACIÓ, LA DISPONIBILITAT I LA PROXIMITAT AL PUNT DE PRODUCCIÓ. LA FRUITA ES REPARTIRÀ ENTRE ELS NENS I LES NENES DE TOTS ELS CENTRES INSCRITS EN EL PROGRAMA, PER TAL QUE ES CONSUMEIXI DURANT L’ESMORZAR I/O EL BERENAR DINS DEL RECINTE DE L’ESCOLA. ALS CENTRES ESCOLARS, SE’LS FACILITARÀ UN CALENDARI INDICANT LES SETMANES EN QUÈ ES FARÀ LA DISTRIBUCIÓ DELS PRODUCTES SELECCIONATS I SE’LS FACILITARÀ DÍPTICS PER INFORMAR LES FAMÍLIES DE LA CAMPANYA. LES ESCOLES DESENVOLUPARAN PARAL•LELAMENT ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES AL CONSUM DE FRUITA.

ELS OBJECTIUS SÓN:
OFERIR FRUITA GRATUÏTA EN ELS ESMORZARS I/O BERENARS DINS DEL CENTRE ESCOLAR.
MILLORAR ELS CONEIXEMENTS SOBRE ELS BENEFICIS DE L’INCREMENT DEL CONSUM DE FRUITA I VERDURA, I SOBRE LA SEVA DIVERSITAT, CARACTERÍSTIQUES, PRODUCCIÓ, ESTACIONALITAT, ETC.
PROPOSAR EL CONSUM DE FRUITES COM UNA ALTERNATIVA EXCEL•LENT AL CONSUM D’ALTRES ALIMENTS AMB MENYS QUALITAT NUTRICIONAL.AQUEST ÉS EL TRÍPTIC QUE ENS HAN FET ARRIBAR:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada