27 de gener de 2012

"MARÍA Y YO" AL PROGRAMA SENSE FICCIÓ DE TV3

EL PASSAT DIMECRES, 25 DE GENER, TV3 DINS EL PROGRAMA SENSE FICCIÓ VA EMETRE AQUEST DOCUMENTAL QUE CREIEM POT SER DEL VOSTRE INTERÈS.


UN DOCUMENTAL QUE ENS ENSENYA LA RELACIÓ D’UNA FAMÍLIA AMB LA SEVA FILLA AUTISTA. LA LLUITA DIÀRIA PER BUSCAR UNA BONA COMUNICACIÓ.

FINALISTA A MILLOR DOCUMENTAL DELS PREMIS GOYA I GAUDÍ 2011.
AQUEST DOCUMENTAL ÉS UNA ADAPTACIÓ AL CINEMA DE LA NOVEL•LA GRÀFICA DEL MATEIX NOM ”MARIA I JO”, DE MIGUEL GALLARDO, QUE VA SER GUANYADORA DEL PREMI NACIONAL ESPANYOL DEL CÒMIC 2008.

ÉS LA HISTORIA DEL VIATGE DEL MATEIX MIGUEL GALLARDO I LA SEVA FILLA, MARÍA, A LES ILLES CANÀRIES PER PASSAR UNES VACANCES EN UN COMPLEX TURÍSTIC DE L’ILLA. UN ESCENARI MOLT DIFERENT I UN LLOC ON NO S’ACOSTUMA A VEURE CAP PARE SOL QUE VIATGI AMB UNA FILLA QUE PATEIX AUTISME.


“MARIA I JO” ÉS UN QUADERN DE VIATGE EN QUÈ S’HAN ANOTAT, UNA PER UNA, IGUAL QUE LES LLISTES QUE TANT LI AGRADA FER A LA MARIA, TOTES LES COSES, GRANS I PETITES, QUE OMPLEN LA VIDA DIÀRIA DELS GALLARDO DE VACANCES. EL DOCUMENTAL RECULL LA MANERA PECULIAR DE COMUNICAR-SE, LES REACCIONS DE LES PERSONES DE L’ENTORN AMB LA MARIA, ELS PROBLEMES DE CONVIVÈNCIA QUE PLANTEJA EL FET QUE ENCARA SIGUI UNA NENA ENTRE ELLS DOS, I AMB LA RESTA DEL MÓN, QUE NO SEMPRE ESTÀ DISPOSAT A ACCEPTAR PERSONES QUE SÓN UNA EXCEPCIÓ EN RELACIÓ AMB EL CONCEPTE GENERAL DE NORMALITAT. I TAMBÉ LES RECOMPENSES QUE ELS VAN ACOMPANYANT DURANT AQUESTES VACANCES DIFERENTS FORMEN PART DE L’ESSÈNCIA DE LA PEL•LÍCULA.
US DEIXEM L'ENLLAÇ PERQUÈ POGUEU VISUALITZAR EL VÍDEO:

http://www.tv3.cat/videos/3908110/Maria-i-jo/


ESPEREM QUE US AGRADI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada